Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett kors

Ett kors
av kraftiga
bjälkar

obekvämt
tvetydigt
var det än
står rotat

ett stelt träd
utan grenar
och frukt

en stel kropp
utan blod

ett märke
med två motsatta
riktningar

lyfter
det fulaste
till allmän beskådan

fastspikad
driven genom virke
en kropp
en blodbestänkt
kött-slamsa
en restprodukt

där ondskan gått fram
fått sitt angelägna
hantverk bekräftat
verkställt

utsatthetens
kors

där två riktningar
möts i slitstarkt grepp

där det friska trädets
unga hjärta
fortfarande
dunkar
i virkets minne

i takt med hammarslag
förvandlade
till språk för
kärlek

ett kors
som lyfter
horisonten

håller sin
spegel upp mot
himlen

det fruktbara trädet
nyckeln till
trädgårdens
grindar






Fri vers av Petter Wingren
Läst 287 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-27 06:14



Bookmark and Share


    carinamnm
Att en text kan säga så mycket. Så starkt. Tack!
2018-04-03

    ej medlem längre
Andlöst vacker text det här. Den har något som berör mig så starkt. En känsla av att du som skrivit det här inte är en människa som tittar på tingen. Du går längre än så. Du ser dem.
2018-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren