Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

formsträckta

 

 

 

de betande

i lä av ekar

följer morgonglöd

 

 

nattvakare tände ringens eld

värmer de sjunkna axlarnas

modfällda

tyngd

 

 

se

 

djupare in i den

stelnade formen

 

 

släpp

isarnas gördel

de

du

lindat runt midjan

 

böj huvudet

ditt

 

in till

kammaren

 

ser du

 

koltrasten sjunga

i eldens svarande vilja

 

hjärta

du vackra

sol

 

 

granen med skimmerljus

med änglahår

vacker är du i minnesskogen

 

bergshår

flödande isstillhet

 

allt med inomliv

 

hon lägger sitt hjärta

till bergets kind

viskar det hörda

 

bergets istäcke

smälter

 

liknar

änglahår

 

 

 

inom dessa frysta stränder

du ser

kristallelds purpurvinge

 

 

när de nattysta stiger in

det är

i den stunden

 

hon sköljer sitt ansikte

i kristalleld

 

där

spinns

 

gryningstrådar

av den droppe

hav

lyfter in




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 242 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-03-27 11:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser