Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Begränsad utsikt



Den ofrivillige patienten säger
väl insvept
i påträngande vårdvitt:

Det borde finnas klarhet
att få skrivet på recept,
när dimman lägger
sjukhusvita band
över havet,
över stad och land

och får allt just tänkt,
sett och hänt
att stoppas ner
i läkarrockens
vita ficka
som gasbindeklädda
ögonblick.

Den tanken
kom att hänga kvar
som fråga utan svar -

tills vitheten
ökade sina anspråk
på utsikten,

när snöfallet kom
som stum förtätning -

en sorts tystnad
i ljud och bild
som förstummade
och fördummade
allt.













Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-03-27 13:00



Bookmark and Share


  Anya VIP
Ett flygfoto över vårdens baksida. Jas vad är att göra? Vackert språk i vårdens hand. Visheten och vitheten är slående.
2018-03-31

  Bo Himmelsbåge
Välformulerade, kloka ord, om sjukvårdens fördummande envishet,
att linda in värklighetens smärta och kaos, i gasbindans, bomullens och tabletternas vita ingenting, utan att ge verklig bot på sikt! Den får vi ofta söka finna ut själva!
Att sedan även Naturen, lockades att gömma Våren extra länge, under intighetens frostiga skygglappar,
gör en lätt frustrerad, men får väl gå idé, under det vita täcket, tills vårt varma hjärta smälter rimfrosten...!

Mycket fint! Sparas!
2018-03-30

  Nils-Robert
Bra skrivet om hur vi bandagerar in människans känslor till ingenting.
2018-03-30

  Ingrid Trolle
Vårt läge så fint fångat
i dessa kloka och roliga
ord. Glad Påsk!
2018-03-30

    ej medlem längre
Åh, just så! Att stoppa in en människas hela upplevelser, verklighet, känslor i rena, vita ark, är verkligen fördummande och förstummande. Bilderna i sin vithet sitter som en smäck. Men... allt är inte (svart eller) vitt!
2018-03-28

    ej medlem längre
Gasbindeklädda ögonblick! Du har en underbar förmåga att formulera dig och dikten bjuder mig en humoristisk sorgsenhet och mycket stor igenkänning i orden.
2018-03-27

  Lena Själsöga Keijser
kan hända dimman skulle tätna ytterligare mer om klarheten skrevs på recept
snö smälta
kristaller
kristallklarhet
låt oss hoppas
det sker när allt sjunker in

du målar en verklighet i klart ljus
2018-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP