Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspiration Jesaja 66, Psaltaren 131 och Hebreerbrevet 4:9 om modern i Gudomen.


Då får ni dia er mätta


Då får ni dia eder mätta
vid dess trösterika bröst

jag har lugnat ner mig
och är stilla som ett spädbarn
som ett litet barn i sin mors famn

Därför har Guds folk
en sabbatsvila
att se fram emot

Den som går in i Guds vila
får vila från sitt verk,
såsom Gud vilade från sitt

Låt oss därför göra allt
för att komma in i den vilan,
så att ingen kommer på fall

Många av oss har djupa sår i själen
efter en otrygg barndom och uppväxt
och blir ej helade och fullt ut trygga
förrän vi finner modersfamnen i Gud

För mig blev det helt avgörande
för att bli så hel att jag kunde bli
till nytta för familj och omgivning
sörjer över den tid det tagit att bli hel

Hela mitt yrkesverksamma liv
var jag en spillra av mig själv
med en hård skorpa som gjorde mig
oförmögen att älska som jag var ämnad

Nu har jag så mycket att ta igen
så dagarna vill inte räcka till
och jag vaknar glad och ger Gud
både nuet och ögonblickets gåva

Livet har blivit ett enda stort äventyr
ty med Gud som arbetsgivare blir
livet spännande, fullt av överraskningar
som jag aldrig själv hade kunnat komma på

Att vandra med Gud
är det viktigaste och bästa
jag kan göra med mitt
korta liv här på jorden




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-03-27 22:20



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fina ord
2018-04-02

  Kungskobran VIP
Lyckliga du.
2018-04-02

  ResenärGenomLivet VIP
Hur man lever sitt liv kan vara en väckarklocka för andra...tack för uppmuntrande ord...
2018-04-02

    Sefarge VIP
Insiktsfulla ord!
Som berör med
älskad kraft!
:}


2018-04-01

  mare VIP
Dina ord berör mig starkt
tack för att du delar med dig
"ger Gud både nuet och
ögonblickets gåva"
underbart!
2018-03-29

  i af apa
Berörande.
2018-03-28

    ej medlem längre
Jag läser dina vackra ord om kärlekens betydelse och känner hur värme och hopp sprider sig inom mig. Tack Bibbi.


2018-03-28

  walborg
Tack för en underbart text om kärlek vi är ämnade för
2018-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP