Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntan

Isens hårdhet efter nattkylan värker
Stoppar tillfälligt talgoxarna
Från sina sysslor

Någon trummar hungrigt i ett träd
Där solen slickar grenverket

Jag måste åka

skrovliga blanka hjulspår
På trottoarerna och just utanför
Grus
kornen vassare än någonsin
Under fötterna
En väntan så innerlig och fundamental
Att den definierar allt liv
Allt detta bär jag i bröstet när jag
Sätter mig på sätet
Rutan intill mig helt suddig
Istappar droppar knoppar
Asfalt och smuts

Runt lägerelden om kvällarna nu en förväntan
Men där andedräktsplymer försvinner mot stjärnhimlen
kommer natten ännu hårt




Fri vers av Aaxel
Läst 173 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-27 22:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns en stillhet i det hårda kalla, men också något obevekligt. Jag får en nästan overklig men så stark och påtaglig existentiell känsla av att något ska hända, eller viljan att något ska hända. Kanske efter värme, efter ljus, efter något mjukare. Snyggt, man känner texten med alla sinnen!
2018-03-28

    ej medlem längre
Tycker mig läsa väntan och stiltje i din text
Orden är djupa
Lite svåra att förstå
Vilket gör dom
mer lockande

Spännande slut med lägerelden
2018-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel