Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell illustration av Solstrale


GLAD PÅSK TILL ALLA MEN INTE FÖR ALLA

 

vi har ett överflöd av känslor

de riktar sig till utsatta barn

de ska fira påsklov utan något

de har tuffa dagar framför sig

 

kärlek finns i vårt hem i kretsen

ingen dricker eller missbrukar droger

men det finns barn som har det svårt

deras familjer ser inte ut som önskat

 

dessa barn kan ha kärleksfulla nära

men det mörkas och göms bakom fylla

kanske har de sin hemlighet fast att du vet

men du vågar kanske inte fråga av hänsyn ... ?

 

de här barnen kan se ut att ha vad de behöver

bakom ytan döljer de väl sin utsatthet och sorg

vi kan se dem och vi kan hjälpa dem att våga

de behöver en kamrat eller vuxen som förstår

 

i storstäder är det lätt att bli anonym

på landsbygden blir man lätt dömd ...

där emellan ska vi vara medmänniskor

alla vi som anar oråd och kan hjälpa

 

att hjälpa betyder inte att utelämna sig

det betyder inte att offra sig för en annan

att hjälpa betyder att osjälviskt ge stöd 

till en annan människa som är i nöd

 

det blir alltid rätt att fråga vad som behövs

du kan alltid lyssna när någon anförtror sig

det kan handla om att bara se och finnas där

att hjälpa kan vara en kram, ett leende, en utsträckt hand

som bekräftar att du vill någon annan deras bästa

 

det handlar mycket sällan om en själv

fast att det ibland finns likheter att uppleva

 

vi kanske övergavs eller blev svikna själva

men att våga hjälpa handlar även om att

sätta sina egna behov och idéer åt sidan en stund

att låta någon annan få vara medelpunkten

 

det viktigaste av allt att inget begära tillbaks

förutom hoppet om att hjälpen hjälper den som behöver

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Solstrale VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-03-28 18:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så kloka ord och jag tackar för att jag fick ta del av dem. Mycket bra uttryckt. En underbar bild dessutom.
2018-03-28

  Öknens Ros VIP
sorgligt men sant, många barn har det svårt, särskilt i storhelger. att se också dessa barn betyder mycket, att visa sin medkänsla för dom som lider i tysthet.
2018-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP