Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek och ljus

Vintergatans stjärnor
skimrar som kristaller
lyser upp vår färdväg
till den dag de faller

De tändes i begynnelsen
av skaparens hand
den dagen då de släcks
de åter blir till sand

De lyser så romantiskt
från himmelens päll
och bjuder sin kärlek
när dagen blir till kväll

Det sägs att en stjärna
som stilla ramlar ner
en önskedröm vill ge
till den som fallet ser

En kvinna och en man
så kärleksfullt de går
de söker finna lyckan
längs stjärnljusets spår

En vandrare på ängen
han följer ljusets gång
där vindarna står stilla
blir ensamheten lång

Den kärlekskranke gossen
fann den rätta vägen
till huset för dem ensamma
och flickan så förlägen

Ljuset som han följde
det leder än idag
till kärlek och värme
och glädjerikt behag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 585 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-04-17 12:35



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Vemodsvackra ord som går rakt till hjärtat.
2018-04-22

  ResenärGenomLivet VIP
Många vackra verser att läsa och njuta av...så fint...
2018-04-21

  Lars Hedlin
Underbart!
2018-04-20

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text, som glittrande stjärnor på poeternas himmel!
2018-04-18

  Maria Sundelin VIP
Vackert
2018-04-17

  överlevaren VIP
Ord som glittrar!
2018-04-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastiskt bra rimmad text, med många vackra strofer att njuta av.
2018-04-17

  Eva Langrath VIP
Fina ord
2018-04-17

  stig wikman
Fint författat.

APPLÅD FRÅN DALARNA.
2018-04-17

    ej medlem längre
Funderingar kring stjärnor och romantik med säkra rim. Vackert och vemodigt med stjärnorna som släcks och åter blir till sand.
2018-04-17

    ej medlem längre
Förunderligt vackert skimrar dina ord likt stjärnor.
2018-04-17

    ej medlem längre
Romantiken spirar under stjärnhimlen! Vackert diktat!
2018-04-17

  Feliaxel VIP
Vackert skrivet om vår stjärnhimmel
2018-04-17

  Maj-Lis VIP
Så fint om stjärnorna...och dess betydelse
2018-04-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO