Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första kyssen

Plötsligt så händer det
att kärlek kommer till
en kyss på röda läppar
är någonting man vill

Nog särskilt den känns
första kyssens minne
rotad den befinner sig
djupt där i ens sinne

En flicka vid sandlådan
när man var fyra år
ett skratt i glädjerus
det satte sina spår

På dansen i skolan
i tonårsålderns iver
en smäktande balad
historia den skriver

I äktenskapsannonsen
man kanske fick napp
dock utan godkänt tycke
man inte kyssen slapp

En vän där i vimlet
ett möte utan mening
kanhända utan kärlek
en omöjlig förening

Vid snabbköpets kassa
när kärleken var blå
plötsligt så händer det
så märkligt att förstå

Vid altargångens ring
med bruden man vill ha
i drömmen står man där
och allt är väldigt bra

Plötsligt så händer det
när kärlek känns bra
en kyss på röda läppar
är något man vill ha

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 433 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-04-13 09:32



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Underbara rader.
2018-04-22

  Lars Hedlin
vackert och eldigt fint!
2018-04-20

    Dan Myrbeck
Fint kärleksskaldat.
2018-04-16

  Anya VIP
Du får mig att börja minnas mina första kyssar. Fint om det fina.
2018-04-16

  DavidM VIP
Passioner som väcks till liv.
2018-04-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat om den ljuva kyssen!
2018-04-13

  Stay Golden
So lovely och viktig i dessa dagar av kärleksjakt.
2018-04-13

  Nils-Robert
Härlig text om den ljuvliga kyssen. Bra skrivet.
2018-04-13

  Marita Ohlquist VIP
Kyssar ger guldkant på livet
oavsett när det blir oss givet!
2018-04-13

  överlevaren VIP
En text som ger härliga känslor!
2018-04-13

  Solstrale VIP
Ja så bra en kyss man vill ha! Tack för du gav oss denna! /:)
2018-04-13

    ej medlem längre
Du beskriver kärleken med stort K och det är underbart att få vara med om något sådant!
2018-04-13

  Maj-Lis VIP
Fint om första kyssen...den glömmer man aldrig
2018-04-13

  Feliaxel VIP
Kyssar är livets elixir
när man får dem av sin älskade
2018-04-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO