Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-Långfredag


Via Dolorosa

Ser du människorna?
Hör du vad de ropar?
Känner du förväntan?

Rom vill att vi skall gå,
högsta rådet likaså.
Du bär ditt kors, jag bär mitt.

Jag ser din piskade rygg.
Jag ser din törnekrona.
Jag hör dina steg.

Jag en dömd rövare,
du en dömd upprorsman.
Vi vandrar tillsammans.

Vägen är tung och lång.
Höjden väntar på oss.
Hammarens dova slag.

Tårar faller sparsamt.
Sorgen är inte här.
Folket dömde oss hårt.

Soldater gör sitt jobb.
Smärtan är min längtan.
Du lovar ta mig med.

© Peter Söderqvist




Fri vers (Fri form) av Peter Söderqvist
Läst 418 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-03-30 07:55



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Dina ord borrar sig innanför huden.
2018-04-21

  Solstrale VIP
Bravissimo!
2018-04-13

  DavidM VIP
Levande och starkt berättade rader.
2018-04-03

  J-M
Smärtans väg. Outsägligt levande. Outsägligt välgjord!
2018-04-02

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet!
2018-04-01

  morgonstjärna VIP
vidunderligt ! Smärta och löftesbringare!
TACK
önskar dig en Glad Påskhare från hjärtat!
2018-03-31

  Marita Ohlquist VIP
Mästerligt skaldat!
2018-03-30

    carinamnm
Pang! In i hjärtat!
2018-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist