Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelboet





Var som en fågel
i mjukt och dunigt bo
kvittrade och sjöng
om kärlek, hopp och tro

då kom det starka vindar
och dunet blåste bort
kvar fanns bara kvistar
av svekets vassa sort

kvittrandet försvann
en del av mitt inre dog
kunde inte sjunga
hos den min glädje tog

-Alla är värda en andra chans
viskade modersarvet i mitt öra
försöka att lappa och laga
än resterna helt förstöra

lyssnade ofta på rösten
av min kloka och älskade mor
man kan så mycket mer
än man i sorgerna tror

är som en fågel
i mjukt och dunigt bo
kvittrar och sjunger
om kärlek, hopp och tro




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 580 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2018-03-30 10:28



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Hoppet är det sista vi människor mister
Kramar
2018-04-03

  ResenärGenomLivet VIP
..."man kan så mycket mer
än man i sorgerna tror"...
så sant, det behöver vi alltid komma ihåg...
2018-04-02

  Solstrale VIP
Förstår och bjuds in i de vackra metaforer du oss ger! Fantastisk styrka du äger inom dig, en vacker själ med prosa så fin du skaldar!
2018-04-02

  Gunnel Eriksson VIP
Tycker mycket om din
"lappa och laga filosofi".
Bra komponerad dikt.
2018-04-02

  Johan Strömstedt
Livserfarenhet och de skavanker det ger.
Utlämnande och naket. Berörande text som andas just livserfarenhet, framförd med fin och säker penna.
2018-04-02

  Eva Helene VIP
Sedelärande historia i en vacker dikt!
2018-04-01

  morgonstjärna VIP
denna var så mycket kärlek och förståelse och hopp i.
önskar dig en Glad Påskhare!
<3
2018-03-31

  Blomma-Stjärna VIP
vackert flytande text med tydliga bilder som ger hopp
- mjuk livsklokhet!
2018-03-31

  Ezmeralda VIP
Underbar text, ger hopp!
2018-03-31

  Sanna i badet VIP
Fin liten fågeldikt och det stora.
2018-03-31

    Peter Söderqvist
Då fint skrivet liknelsen fångar livets vedermödor och erfarenheterna från dem.
2018-03-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina och tänkvärda ord och bilder. Ibland vinner förståelsen över det som gjorde ont.
2018-03-30

  M.Eta
Så fint när fågelsång och i mysigt bo kommer tillbaka. Bra skaldat!
2018-03-30

  Poeten Salvador VIP
Du tecknar tydliga bilder
2018-03-30

  överlevaren VIP
Ord av vackra toner som sprider värme och tro!
2018-03-30

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra och innerliga bilder om hur livet förändras, men att man alltid kan söka kraft i barndomens goda och varma källor.
2018-03-30

  Niliboy
Ja, trots allt är vi små fåglar i ett dunigt bo, mycket fint!
2018-03-30

  Öknens Ros VIP
Livserfarenhet och kloka råd värda att följa.
2018-03-30

    ej medlem längre
Din mor fick en underbart klok och livspositiv dotter. Jag tackar henne och dig för din text!
2018-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP