Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MAMMA FÅGELUNGE

 

Du, Sorgebarn

inte mitt

blev ändå mitt

 

när Mamma Fågelunge dog

 

min yngste bror

uppväxt med hot

och slag med ord

 

känslig blev du

för hela långa livet

 

gick på törnbeströdd stig

 

droger och sprit

blev dina vänner

den falska trösten

 

men bilden av dig

som ömsint barn

lyser klar i minnet

 

hur varsamt du

du borstade Mamma

Fågelunges hår

 

glest och nyutväxt

efter avslutad

cytostatikakur

 

hur hon njöt av mjuka

barnhänders värme

 

där hon låg som nyfödd

döende ifrån oss

av otyglade cancerceller

 

liten som en fågelunge

fallen ur boet

med avklippta vingar

 

du, mitt Sorgebarn

är äldre nu

vänner lite bleka

 

stigen lättare att gå

 

vi håller av varandra

precis som förr

 

träffas och pratar

om då och nu

 

minns Mamma Fågelunge

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-04-13 17:39



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket berörande och fint...
2018-04-21

  Fulbergarn
riktigt bra, tål att läsas fler gånger
2018-04-15

  Judas Ekholm VIP
I för kasst skick för vettig respons. Men oj, vilken berörande och vacker svada. Applåder och molotovcocktails! <3
2018-04-14

  M.Eta
Berörande text om livets svarta sidor, inte alltid en dans på rosor.
2018-04-14

  ULJO
Stark text som berör
2018-04-14

  Feliaxel VIP
Mycket berörande text
2018-04-14

    ej medlem längre
Din berättelse rör vid mångas hjärtan. Det ser man på kommentarerna. Att kunna förmedla känslor så starka är en gudagåva.
2018-04-14

  S.A.I. Steve Lando VIP
gripande berättelse
2018-04-14

  KattenKin VIP
Så berörande om lillebror och mamma fågelunge, livet är hårt.
2018-04-13

  DavidM VIP
Rader som berör starkt.
2018-04-13

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om syskonkärlek som trots skilda vägar kan mötas, hålla av varandra och prata om det som är och det som har varit!
2018-04-13

    ej medlem längre
Så vackert du skriver om utsatthet och sårbarheten hos en liten tilltufsad fågelunge.
2018-04-13

    Sefarge VIP
Starkt berörande!
2018-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP