Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mozart

Jag satt ensam ute på terassen och försökte desperat fånga din blick bland alla ögon som iakttog mig. Den stod ingenstans att finna. Jag sjönk in i en bottenlös förtvivlan. Med tiden började det bli obehagligt. Alla dessa ansikten, bleka ansikten. Alla ögon, så mörka. Vad ville dom mig?

Mozart musicerade någonstans där bakom mig i vardagsrummet. Sälla toner svävade ut i trädgården och nådde fram till mina öron. Stråkar. Piano. Cembalo. Mozart som fångade glädjen bara för att sedan få släppa ut den igen. Friheten som är varje människas största strävan, varje fånges absoluta och oöverstigliga ändamål, att vara fri som en fågel.




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 367 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-03-31 07:41



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Du skapar bilder och associationer med dina ord.
2018-04-21

    ej medlem längre
Fri

https://open.spotify.com/track/4oSl4Ga2ecVNnV9vsdNOpZ?si=ajEyy8yqTjKlN369PY9PSg
2018-04-03

    ej medlem längre
Textens motsatser liksom studsar. Orden känns fysiskt. Från vanmakten i den andres blick till musikens kraft. På sätt och vis tar du mig tillbaka till Mozarts hem i Prag.
2018-04-01

  Goraxy 89 Orion VIP
En text som väcker många tankar och associationer. Sådana är det alltid givande att läsa !!!
2018-03-31

  Larz Gustafsson VIP
Jag har aldrig gillat Mozart eller klassisk musik.
2018-03-31

    ej medlem längre
En stark, filmisk scen, lite kuslig om fångenskap i ensamhet mitt bland alla främmande ögon. Kanske kan man hitta sin musik djupt därinne, som Mozart, och bli fri för en stund.
2018-03-31

  Kungskobran VIP
Mozart den främsta av alla ger oändliga musikupplevelser
2018-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt