Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tormod och jag....

jag vände andra kinden till

Stor var min förnedring jo, jag grät

det var när ingen kunde hämnas,

svunna strider glöms så lätt

man vill ju inte gärna älta 

hjälten Tormod Viking kom in

sakta drog han vapen

svingade å högg,

bägge skinkor lossna

På den mannen,

det var i sagan

som jag läste

han fick det för han

prata om andras ynkedom

när han var ynklig själv,

Tormod dog sedan i strid

på kungens sida,

tapper var han Tormod!

 

Slutet av Fostbrödrasagan isländska sagorna band II

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Niliboy
Läst 251 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-01 14:26



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Spännande läsning om hur det kunde vara förr... men idag hoppas jag att vi kan lösa konflikter utan våld...
Fint!
2018-04-06

  Marita Ohlquist VIP
Stor dramatik!
2018-04-02

    ej medlem längre
Intressant läsning!
2018-04-02

    ej medlem längre
Spännande med vikingastrider!
2018-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Niliboy
Niliboy