Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Publicerad första gången 2011-05-01 


Bortblåst i stormen, aprilsamling 2011

 

Bortblåst i stormen

jagar han sin röda keps
över Sergels torg

efter stormen
hänger det plast-skynken
i trädtopparna

*
babyns ögon
näsa och mun liknade
hans mormors far

han gjorde en
omvänd klassresa
från slott till koja

rädslan för döden
kan få människor att
supa ihjäl sig

*
vårens beslutsamhet
ser ingen återvändsgränd

skogsbackens höstlöv
dekoreras med tusen
små tussilago

*
det är tvärdraget
mellan anklarna som gör
att han nyser

inte fråga om kyla
utan sängen han saknar

markant ökning av
idiosykrasien
när årstiden växlar

*
dricker ur källan
han hör musiken
i vårbäckens brus

från vårgrönt gräs
hon kammar bort
knastertorra höstlöv

nära bäck och skog
landar ett par vimsiga
citronfjärilar

lövträden knoppas
de ser djupet mellan
skogens stammar

*
kobraljusstaken
och korsfararskeppet

skrämde som barn

vid Enångers
gamla kyrka börjar han
sin pilgrimsvandring

*
en hundrädd hund
kunde bota mannens
rädsla för hundar








Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-01 18:25



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Tål att läsas fler gånger
2018-05-19

  Gunwale VIP
Underfundiga iakttagelser om våren!
Jag fastnade för den sista, men även för babyn, dödsrädslan, tvärdraget och den bortblåste!
2018-04-02

    ej medlem längre
Tack för njutbara små texter!
2018-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP