Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Tulpantider

orange, lila, rosa, röda
avlöser de varandra
på vårt köksbord

vatten fylls på varje dag
kronbladen öppnar sig
svarta ståndarknappar
pistiller synliga mitt i

mörkret går mot ljuset

den nya åldern
obekväm
livet krymper påtagligare
än förr

vänster skuldra frusen
höger ben opålitligt
känseln under fötterna varierar
diagonala rörelser
har ändå aldrig varit min styrka

kompensationsskadorna minimala
sade sjukgymnasten
idogt arbete
jag fuskar ibland
tänker på dig
och stekpannorna du lyfte varje dag
jag ska inte fuska

vi vandrar hemåt på isfria trottoarer
livstonen
klangskålen
bjöd in oss till orden
idag

grå är himlen
mössan behövs
våren försenad
du frågar om
jag vill hålla din hand
uppför trappan

två påskliljor
bär vi med oss hem
de får dela vas med tulpanerna
en sten
har vältrats bort
graven är tom

en liten tårtbit finns kvar hemma
grön marsipan
strösslad av små barnahänder
på min födelsedag

 

© Eva Hedlund fd. Langrath 2018




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 595 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2018-04-01 22:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen

UTVALDA TEXTER!!!
2018-04-07

    ej medlem längre
En verklighet som kommer oss alla nära, åldrandet. Då är det fint att tänka "tulpaner". Bra beskrivet.
2018-04-07

  Isvatten VIP
Vad fin! Jag tänker lite på livet och dess olika årstider. Du beskriver det så bra, som med blommor som slår ut och sakta blommar samt vissnar. Finns många olika synvinklar. Fint!
2018-04-06

  Nils-Robert
Fin dikt med mycket värme i om vardagen och om livets gång, plågor och lycka.
2018-04-05

  Anya VIP
Grattis till stjärnan. En varm tom genomsyrar texten fast livet inte är helt enkelt. Tycker särskilt om:
"du frågar om
jag vill hålla din hand
uppför trappan"

En fin gestaltning.
2018-04-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Du tog med oss
på promenad en
kaskad av livet i
klivet som gjorde
mig upprymd glad!
2018-04-02

  Bibbi VIP
Tack för det Du delger så fint.
2018-04-02

  AKT VIP
Påskens under är vårens under och vårt under.
2018-04-02

  Johan Strömstedt
Livets eko i en rundbunden bukett.
Läser och lyssnar på din text.
FINT
2018-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP