Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Seglation

Du följer de monotona böljeslagens musik uppför trappan och återkommer till dörren. Kanske inte en dörr av senaste snitt men olåst. Du öppnar utan att den låter, väloljade gångjärn tänker du och går in. Det knastrar under skorna av den långa vinterns indragna krossade granit. Det är snart i början av april. Det är i början av april, så du återkommer. Månaden slår en bro mellan det vita och det begynnande gröna. Då luften fylls av färgade korn och en och annan för morgonpigg hackspett.
Du hänger av dig jackan på den vita kafestolen i hallen går in i rummet och sätter dig på en renskrapad pinnstol och läser om ett annat rum.
Där är det också i början av april och påsk och magasin och böcker ligger uppslagna. Du tar upp en och kliver in i ett annat rum.

Andra delen
upptagen i ordnandet av böcker
oordning
ljud

ett möte, letar, finner
saknat brev

ler.




Fri vers av Ulf D VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-04-02 10:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint..

2018-04-06

    ej medlem längre
det finns ett ord jag letat efter i flera dagar. jag tror det kanske är ett konstbegrepp? när man ser genom ett fönster genom fler. blickar ut och in, genom. din text fick mig att återigen försöka få fatt i den tanken. det är bra. texter som leder vidare.
2018-04-03

  Lena Själsöga Keijser
det går att stiga in i musik
det går att stiga in i rum
rum vilka inte är låsta eller har slutna väggar
2018-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP