Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett liv

Du är ungdom
jag är ett barn
du är tjugofyra
och jag är tre
ansvaret är ditt
att jag ska må bra
du klär av dig
vill att jag ska se

Du är äldre
jag är liten
du är tjugoåtta
och jag är sju
tilliten är din
omvårdnadens kval
kramas i mörkret
det vill bara du

Du är vuxen
och jag är ung
jag är fjorton
du är trettiofem
cigaretter och sprit
bjuder du friskt
massage och smekning
på utputad lem

Du är gammal
jag är förstörd
du är sextiosju
jag fyrtiosex
alkohol och droger
det har du lärt
jag behöver hjälp
livet mitt knäcks

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 640 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-04-09 10:18



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Fruktansvärt!
Du kan skriva om allt
även detta som sker
mitt ibland oss. Vi vet
ju!!! Varför kan vi inte
stoppa det?
Tack för att du vrider
om våra hjärtan!
2018-04-10

  Åse Tropp VIP
Svart, förfärligt i en väl sammansatt text.
2018-04-09

  Nils-Robert
Stark dikt om det mörka. Det mörka som en del blir träffade av och får sår för livet.
2018-04-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, detta är livet för många. Detta förtjänar att skrivas om. En väckarklocka för de som inte ser eller tror på vad som händer. Bra skrivet av dig!
2018-04-09

    Dan Myrbeck
Instämmer med Marita.

Bra att vi poeter vågar ta upp även de ruskigaste ämnena.
2018-04-09

    ej medlem längre
Hjärtskärande och berörande, barn ska inte behöva uppleva övergrepp av något slag..
2018-04-09

  M.Eta
Vuxna är oförståndigare än barn många gånger, hemskt!
2018-04-09

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande om ett barns utsatthet i vuxenvärlden!
Dessvärre är det många som blir fördärvade för livet.
2018-04-09

  Eva Langrath VIP
Starkt om hur man berövar ett barn ett gott liv
2018-04-09

  aol
Oerhört starkt berörande hur en vuxen leder ett barn i fördärvet,
2018-04-09

    ej medlem längre
Barnets totala utlämnande i en vuxens värld - utsatthet och beroende....inte alltid av godo.
2018-04-09

  Janina Kaminska
Stark och berörande.
2018-04-09

  Feliaxel VIP
En start i livet som sätter svårläkta sår
2018-04-09

  DavidM VIP
Stark text.
2018-04-09

  Daniel_78 VIP
Ja när livet knäcks redan som barn är det svårt bära livet efter. Bilder som spelas upp allt för ofta. Bra skilldrat.
2018-04-09

  Solstrale VIP
Styrkekramar till en sårad själ, som man vill ska ha det väl! En berörande text, med rim, på ett så svårt ämne, kan vara så ohyggligt att rim är kanske det som får det att gå att skriva om.
2018-04-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO