Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjälten

Hjälten, det är jag
Men vem är jag, i en sjuk vård
Det är jag som vårdar, trots enorm press
Från läkare, chefer och dig

Jag är den som alltid får skit
Uppifrån, och nedifrån
Å andra sidan är jag stark
Kanske jag blir sjuk snart
Sjuk vårdare vårdar aldrig bra

Jag är den som du träffar sällan
Eftersom att bördan av arbete är enorm
Det ska rapporteras, rondas, delegeras, iordningställa läkemedel, hämta läkemedel, föra journal, ringa kommunen, gå på röntgen, agera snabbt vid akuta situationer, trösta, vårdplaneras, tala i telefon extremt mycket, och ordna vårdplatser

Så säg inte att jag inte utför mitt jobb
Endast för att jag inte syns till

Det är ändå jag som har full koll på ditt omvårdnadsbehov
Vet du alltid vad som är bäst för dig?
Nej, sannerligen inte!
Men i min yrkesroll ingår att ha full koll på exakt allting gällande dig och din sjukdom.

Men pressen och mycket övertid tar ut sin rätt.
Tröttheten finns där.
Trots allt är jag mycket stolt sjuksköterska




Fri vers av Pål
Läst 192 gånger
Publicerad 2018-04-02 20:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pål