Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi måste inse meningen med allt

Jag satt vid sjön en dag och tänkte hur vi ständigt förväntas att utvecklas.
Vi matas med självhjäps böcker av olika författare.
Guider och coacher visar på nya livsstilar med otaliga omställningar i livet som följd
Vi bör meditera eller köra yogapass, för att vi ska kunna jobba hårdare än innan och hinna ännu mer än förut. Hela tiden tänja vår gräns.
Vi används som redskap av samhället.
Vi har inte pallat och pallar inte att stressa
Därför har exempelvis meditationen blivit så viktig i våra liv för att vi ska orka fortsätta att ge av oss maximalt.
Arbetsgivarna, (och skolorna till viss del,) är de största supportrar vad gäller att hitta coacher till till de som arbetar, för att de ska orka med mer än de gör annars.
De som inte håller måttet får gå till företagsläkaren eller till någon annan läkare för att få piller mot sin svaghet.
Vi bör alltid tänka positivt. Även om allt går åt skogen.
Och om det gör det, så ska vi fortsätta och arbeta för att förverkliga oss själva och vår identitet så mycket som det bara går.
Det anses av de s k själsliga gurun att det inte finns några gränser på människans inre utveckling
Vi skall gå in i oss själva och hitta vår inre kraft (vad nu det är för något) och sanningen.
Trots att sanningen finns utanför
Vi får aldrig sluta att leta efter det som vi tror att vi måste ha, för att må bättre.
Allt i kring oss måste gå fortare och fortare.
Överallt ser vi människor som ser ut att ha bråttom.
Folk springer, TVns kanaler visar matprogram, där det viktigaste är vem som vinner. Samma med bakprogrammen.
De springer mellan spisen och kylskåpet så att svetten skvätter på väggarna.
Vem är mest kompetens och uthållig och snabbast
Vem behöver flest yogalektioner.
De är inte gratis
Någon tjänar massor med pengar på oss så länge vi inte uppfattar oss som fullständigt fullvärdiga människor (vilket vi aldrig kommer att bli)
Därför lever coacher, gurun, buddafigurer och andra hjälpare på oss. Och de blir fler och fler och dyrare och dyrare.
Figurer från Tibet och Kina ser på oss i butikshyllorna och skriker:
köp oss köp oss för då kommer du att orka mer, ditt liv är för kort och du måste hinna med så mycket mer. Butiksägarna jublar.

Samhällets utvecklingshysteri är den maniska sjukdomen.
Samhället smittar människorna
Kan vi stanna upp och hoppa av det snurriga samhället?
Stoppa världen och kliva av
Vad skulle alla hjälparna då leva av.







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av innakarin
Läst 278 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-03 17:42



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Håller fullständigt med!
2018-04-19

  Fulbergarn
ja precis vad jag tycker
2018-04-03
  > Nästa text
< Föregående

innakarin
innakarin