Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tro till salu

Om det inte vore
för mångfalden
skulle jag kunna
tänka mig
att sälja min tro
till högst bjudande

men mångfalden
av former och färger
som obegripliga mönster
av glitterstänk mot mörka bottnar
i varje liten blommas unika kalkar
med sina
välgjorda detaljrika särtecken
i blad och frukter

varje personlighet
med sina välritade bokstäver
på ögonlock

mångfalden av läten
och rörelser
kvalitéer och vätskor
grundämnen
kroppars alla byggstenar
överflödet i våra marker
av skönhet ingen nånsin
har beskådat eller smakat

mångfalden av tankar
och religioner
djurarter erfarenheter
kraftkällor i varandra
fantasier drömmar
kyssar och böner

förmågan att se
och begrunda all denna
mångfald värdera och värna

känna igen den porlande rösten
i hjärtats dunkel
och i grannens dragspel

jag kan sälja min sko
för en spottstyver
på tradera
men min tro
kostar betydligt mera




Fri vers av Petter Wingren
Läst 302 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-03 19:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att tro är att känna förtröstan. Tack för att du påminner mig om alltings inneboende skönhet. Jag hoppas att din tro inte är till salu oavsett vad du kan komma att erbjudas.
2018-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren