Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid första födelsedagen

Vid första födelsedagen
Sa en kvinna till mig ''detta är ditt namn, din ålder och din födelseplats''
Och försvann
Och jag glömde i vilket språk hon talade
De svaga skrev dikter och poesier om sina drömmar
De är endast fria i sin fantasi
Varje gång de försöker nå himmelens fred spräcks vågen
Som om himmelens Gud vill testa deras tålamod ännu längre
Varje gång jag letar efter dem
Finner jag alla de goda egenskaperna i dem trotts all förtryck

Från öst till väst
Från nord till syd
Förberedde dem svärden för att döda och dödas
Från havet till viken
Från Jerusalem till Rom
Blandades deras kött och blod med sandens salt

Min sång kommer aldrig lyftas upp för att målas grönt
I en frihetsdag, kämpa
Kämpa och jag återföds i din explosion

Låt blod och bröd blandas ihop
Sa generalen till sina soldater som bär falska stjärnor
I vems namn?
I Guds namn

I vems namn?
I vetenskapens namn




Fri vers (Fri form) av Ahmad A. Hafiz
Läst 625 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-03 22:23



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Mycket vackert!

"jag glömde i vilket språk hon talade"

läser jag så att vi förstår det i hjärtat - det behövs inga ord

Och så talar du om vad vi inte borde behöva ord för att begripa.
Jag gillar det!

2018-04-06

  Öknens Ros VIP
Mycket orätt i världen sker i Guds namn.
2018-04-04

  AminaKrantz
Så stark och så sann, det är så sorgligt att verkligheten kommer ikapp, att barn inte längre får vara barn. Att människan är så förlorad och blodtörsten är så stark.

Finns det en edens ludtgård så hoppas jag att vi alla kan vila där i harmoni. En vacker dag...
2018-04-04

  Gunnel Eriksson VIP
Fin dikt fylld av allvar.
2018-04-04

  Blomma-Stjärna VIP
en gång var jag ett barn som gick i söndagsskola och kände mig styrkt av att Jesus älskar alla barnen - vita, svarta, röda, kvittar lika - ur en text som vi sjöng om fred och medkänsla - - - nu vet till och med små barn att "blod och bröd blandas ihop i Guds namn"
Fin och tänkvärd dikt!
2018-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Ahmad A. Hafiz