Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljust upplägg

Ljus
tänkte äta ljus
tog sållet
lät solens
eldmateria
drypa genom
de anpassade
hål av lagom
storlek
inte för litet
inte för stort

mörker
gjorde sås
av den solvätska
som blev över
blandade i
lite björksav
och vassle

kryddade
den med
olycksbådande
tankar
trögflytande
konstnärskap
och sänkt gard

nu hade ljuset
legat till sig
och funnit sin form
stack ner tummen
och smakade

mmm ljust som
jag förväntade mig
men det saknades
klangbotten

jag hällde över
mörkret ymnigt
över ljuset
som lyste
i kontrastrik lyster
la sig tillrätta

mörkret lät sig inte
blandas bort
medan ljuset sökte
angreppsytor
i det mörka

sagt och gjort
placerade
en honungsrostad
rondellhund
ovanpå mest som
överraskning

men det fanns ingen där
som ville låta sig överraskas

hur som
dags att inmundiga
"ljust lättfärsk
med mörkrökt
trutsås"
på det hela taget
en mycket ljus
upplevelse
men med bett
i det mörka tilltalet




Fri vers av Petter Wingren
Läst 263 gånger
Publicerad 2018-04-04 20:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Från inmundigande av ljus till en honungsrostad rondellhund och sen har anrättningen av någon anledning förvandlats till trutsås(!) Jag kan inte låta bli att undra om du med trut menar fågeln trut. Jag kan inte låtsas förstå vad du vill ha sagt men jag älskar det lekfulla och kreativa som lyser fram i dina ord.
2018-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren