Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De oskiljaktiga

Hans fru mår dåligt
Tomma medicinförpackningar på golvet.
Sätter på vattnet
Och vill bara sluta leva
Inte vara till besvär

Maken bryter upp dörren
Medvetslös, andas konstigt
Larmar panikslagen
Ambulans anländer och skyndar
Snabbt in till akuten

Han hinner ej stanna upp och känna
Det händer för mycket
Många läkare kommer
Och konstaterar snabbt
Till intensivvårdsavdelningen nu

Maken gråter på intensivvårdsavdelningen
Kastas mellan hopp och förtvivlan
Ska hon överleva?
Har jag gjort fel?
Ingen kan svara honom ännu.

Förflyttas till annan avdelning dagen efter
Äntligen vaknat upp
Och gubben säger ångestfyllt
Dig vill jag leva med
Blickar möts och läppar likaså




Fri vers (Fri form) av Pål
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-04 23:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pål