Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en sann berättelse om mig och min son, han är idag 36 år och ska snart ge mig mitt andra barnbarn. Detta är en av mina första dikter och jag tackar molnspanare att han bjöd in mig i poesins värld. En källa till glädje och många roliga poetträffa


Idag bär du dig själv mitt barn.

Hon stod på torget där leende skyltdockor hånade hennes gestalt, hennes tid levdes för varje andetag. Det doftade förtvivlad jul och himlen var svart som vinterhavet.
Hennes fötter var frusna som själen men hon kände ingen kroppslig smärta, barnet i hennes famn låg tätt intill hennes unga bröst.
Hennes byxor var än så länge varma av rinnade blod från det innersta av hennes rum, det rum som barnet vilat ovetandes av det liv hon gav.
Tårar hade för längesedan frusit fast i hopplöshetens hem och en skugga från hennes forna jag levde kvar på jorden.
Drömlös stod hon inför en framtid som mor och kvinna, bara ett barn med trasiga jeans och misshandlad själ.
I ytliga barnatankar rörde hon sig över gatstenens blanka yta, barnet måste få leva vidare var hennes tanke, brösten värkte av den modersmjölk som ännu inte sinat.

Då öppnade barnet sina ögon och log med tillitens varma blick, känslan lyste så klar i hans ögon, då fann hon den kärlek till det barn som ännu inte hade rört vid hennes hjärta.
Hon började springa och hon kände tårar på kinden, värmen från barnet fick hoppet att gro där inne.
Framtiden visade då sitt tydliga ansikte av leende ögonblick, drömmar och små steg av förväntan.
Hon föll.....
den våta gatstenen mötte barnet och hennes blodiga kropp.
Där på gatans blanka yta fann hon sin sista inre kraft tillsammans med de armar av tröst som bar henne hem.
Hjärta mot hjärta så tätt intill som de någonsin kunde komma fann de grunden till äkta kärlek
en dag i december 1981.

Epione




Fri vers (Fri form) av Epione VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-04-05 10:55



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Stark och berörande.
2018-04-06

  walborg
Starka djupt berörande bilder där kärleken väcks av ett tillitsfullt nyfött barn. Varmt tack för läsning.
2018-04-05

    ej medlem längre
Dramatisk och berörande. En mycket stark berättelse med lyckligt slut
2018-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Epione
Epione VIP