Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ur verkligheten


SFI

Hon kliver med försiktiga steg fram

möter dem alla så

så som dem är precis som hon

människor med öden

tacksamma i trygghet

varma blickar ändå

hon ljudar med fotsteg in

leenden stegar fram inuti

där mjuka ord bildar meningsfullhet

når dem in?

kanske kanske inte ibland?

hon ser

hon hör

hon gör

grammatik

skriver dem på en tavla av ljus

försöker tala

ett nytt språk

ord

och  alla säger dem i kör




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-03-13 23:22



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Fint skildrad väg för människor in i ett nytt språk.
2019-03-19

  Lars Hedlin
Väldigt bra skildrat med en känsloladdad och insiktsfull ton!
2019-03-17

  Marita Ohlquist VIP
Att kunna förstå det nya landets språk är viktigt för att inte hamna i utanförskap.
Många tycker det är svårt, men inser att det är inkörsporten till vårt samhälle.
Hoppas att dom har bra lärare, dessvärre har inte alla det.
2019-03-15

  ULJO
Först em ny kultur. Sedan nya känslointryck. Sedan ett nytt konstigt språk. Svårt.
2019-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP