Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


säga som det är

 

Alla vi som var där kom för att få knulla. Vi kom för musiken, vi kom för atmosfären, vi kom för den snygga servitrisen, vi kom för det chosefria, det sensuella, för rytmen i dansen mitt på golvet, höfternas gungning, våra plutande läppar. Och så knullandet.

Jag dansar lätt på stegen hela vägen hem. Virvlar runt mina anklar. Svänger väskan i takt med axlarnas svepande rörelse längs södermälarstrand. Ler åt din kyss. Bäddar in mig i bomull och klappar händerna i baktakt.

Alla vi som var där ville vara levande. Vi stannade för den hesa stämman, gitarrsolot, blickarna runt om i lokalen, hudkontakten i kön till toaletten, den vegetariska tacosen som förvånande nog var mjuk, det lena vinet. Och så det levande.

Jag somnar på din arm som inte längre är där. Lägger fingertopparna mot din sammet och blundar genom natten. Vrider ur lakandet på morgonen och går till jobbet igen.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 378 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-04-05 20:05



Bookmark and Share


  Stisse
Berör på djupet. Dikten andas en förhöjd livskänsla jag känner eufori i den rytmiska texten. Så kommer vardagen obönhörligt och avbryter känslan att vara levande. Så ser livet ut. Fint skildrat.
2018-04-09

    ej medlem längre
Tycker så mycket om den realistiska tonen och vemodet i den. "Alla vi som var där ville vara levande." Så smärtsamt sant. Är det inte så det är med allt förflutet, allt kommande, allt närvarande.
2018-04-08

  Nils-Robert
Poem som för mina tankar bakåt i riden då allt var sorglöst och roligt. Bra skrivet.
2018-04-06

  Goraxy 89 Orion VIP
"Lägger fingertopparna mot din sammet och blundar genom natten. Vrider ur lakandet på morgonen och går till jobbet igen."

Drömmar Vardagsrealiteter Drömmar igen - Fanns det en tid då man upplevde vardagen som verkligare och bättre än drömmarna?

Du sätter fingrarna på den punkten och trycker till - Det gör ont !
2018-04-06

    ej medlem längre
Levande är även det jag ser framför mig och ibland behövs inga krusiduller, och tur är väl det.
2018-04-05

  Gunnar Hilén VIP
Busbra !
2018-04-05
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP