Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nomaden

 

Jag har gått
över myrar
paddlat över
träsk

Bestigit bergen
och hamnat
i öknar

Marken rämnar under mig

Ständigt på jakt
efter trygghet
och närvaro

Människor
Poliser med hundar
ser mig som inkräktare

Inga kyrkor välkomnar mig
min tro är för undflyende
och provokativ

Min jakt efter fast
mark fortsätter
genom århundraden
genom barriärer av
hat och misstro

Mitt utseende stöter
bort kvinnorna

Jag sover i utkanten
av civilisationen

En ofrivillig nomad




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 260 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-06 00:47

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP

bra jordnära liknelser som leder fram
till vad helheten är


hela texten en metafor
för utanförskap
2018-05-04

  Viksten
En bra tolkning
2018-04-10

  Hopplös själ
En vandrare ute i kylan som tittar in genom fönstren där värmen och de lyckliga bor!

En bild av hur jag ser på/tolkar din text.

Symboliken känns igen och ger mig personligen en klar känsla av ett sorts utanförskap.
2018-04-10

  Viksten
Ja, det finns en viss symbolik i dikten
Man kan vara på drift av olika skäl

2018-04-06

  catharina.jerbo VIP
en text jag hur lätt som helst känner igen mig i. den som aldrig kommer fram, liksom...
2018-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten