Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOLMINNET

Mammas döttrar sitter på rad
telefontråden blev kvarglömd
den är artefakten från forntiden
minnesrik av gamla samtal.

vår Svajgunga ett genens minne
mänsklig förmåga som överförts molekylärt
till vår nivå kvittrar flyttfåglarna

Vilken vårnjutning det blev i Stadsparken
bevarad tid bland de gamla trädrötterna,
de kryper inkilade bland minnen för stora
att destrukteras av den moderna tanken.

Ännu kan jag möta årstidsväxlingarna osynliga,
de öppna ytornas dilemma kan aldrig ses bland minnen.
Torkar tankfullt bort fågelskiten ur monumentets stenöga
som förvägrade henne böja sitt huvud, se de vita snödropparna.

Vi fanns alltid med när syndafloden dränkte
lyckliga minnen med sitt vatten
kvittrar uppkäftigt flyttfåglarna
från de kvarglömda telefontrådsresterna.

© Bosse 6 april 2018.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Bossepoet från Österbotten
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-06 06:59



Bookmark and Share


  objekt3
Underbara rara
2018-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten