Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag dricker vi smältvatten, imorgon tuggar vi is

Vinden tog mig hit
men det var inte den som fick mig stanna

blommorna vaknar nu
bultande bakom knopparna
finns något

-alla stjälkar är bräckliga-
det var sanningen jag svalde
och mina händer, valkiga
ärrade

ville inte slå rot i dina
ville vara värdig
eller stanna i blomvasen,
generisk perfektion
och död inom en vecka

alla kan älska vårblommor
och
tiden innan
allting spricker

Men du älskar även
tiden efter

du älskar
blomningen
den första frosten
och att vakna
så nära
att huden ändå är varm




Fri vers (Fri form) av Qadira
Läst 315 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-04-06 21:49



Bookmark and Share


  catharina.jerbo VIP
oj! så vackert, välskrivet och med så fina liknelser! topp!
2018-05-01

  vad gör jag nu
så vackert
fin titel
2018-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Qadira