Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart är du på väg min vän, är du inte lite sen kanske försen

 

Naturen spelar ut sin röst
sjunger ut sin överlevnads-tröst
Hör vår sång hjälp oss med smärtan
pengar göder inga naturliga hjärtan

Tvärtom, de söndrar och tär
ve mänsklighetens habegär
Naturen sakta men säkert förfaller
träden förgiftas avverkas, skogen får nervdaller

Öppna era ögon, se allt som hänt
börja nu, innan allt är försent
Allting dör
om ni ingenting gör

Stormen är här
dödens vingslag hörs ovan där
Mänsklighetens obarmhärtiga maktbegär
blåser bort samhällets välfärd, får skogen på knä

Vill ni äta pengar
omedvetet invänta döden i förgiftade sängar
Stycka in era äganderätter av moder jord
bli sista kungen som äter på liemannens bord

Finns det inget annat
eller är det så sandat
Att vi går säkert på vägen
som dödar sista utvägen




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-07 04:38



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Bra friformad brandfackla!
Marknaden äter upp
allt av värde tills
bara ettor och
nollor återstår?

2018-04-08

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2018-04-07

  morgonstjärna VIP
skriver under på Senta.
en helt underbar till din fina text bildar en fantastisk kombination.


2018-04-07

    ej medlem längre
Ja, ve människan, begäret efter pengar är roten till det onda vi ser! Jorden är på väg mot sin undergång! Vad hjälper det om man får makt och rikedom när man sålt sin själ, allt är givet människan som lån! En gång ska vi alla stå till svars för våra gärningar!
2018-04-07
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP