Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fantasier om Storumans namn!

Storuman!
Varför heter det Storuman?
På grund av att någon ville skämta från början och döpte det till Storrumpan, men prästerna, kyrkans folk blev arga, och sa att vi tar bort r:et och P:et, så det blir Storuman, och inte väcker folks uppmärksamhet och vi blir till åtlöje!
På grund av att det var ett speciellt "hedniskt" ställe, där det var en Storruna, och man ville inte uppmärksamma detta, i senare tider, och det blev istället Storuman!
Eller blev det slutgiltiga namnet till, för att hela bygden handlade om en Stor man , på gamla tiders vis kallad Storuman?




Bunden vers av Mim
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-07 12:13



Bookmark and Share


  Stay Golden
AHAHAHAHA! OMG! jag har fan med jiddrat om Storuman som fan this week XD
2018-04-07

  Larz Gustafsson VIP
Eller var det någon där som hade struma?
För att inte urarta i lyteskomik lade man till ett "o".
2018-04-07

  Larz Gustafsson VIP
Varför heter det Noppikoski, Säffle, Falköping eller Örgryte?
2018-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Mim