Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Demens


Styrka och tålamod

Ge mig tålamod
Min mamma envist förvirrad
Min pappa tar kål på mig
Stackars, deras gammel’ liv
Deras brister deras fel
Var det alltid så här
Egentligen
Låt mig inte lyssna
Ta inte åt mig
Pappa pappa
Hör du så illa
Envis utan hörapparat
Mamma där, vägrar
Äter dåligt
Truligt
Giv mig tålamod
Om och om igen
Glömskan har åren givit
Dig och din närhjärna
Pappa då
Hur dum får du vara
Tillsammans
Är ni etthundraåttiofyra år




Fri vers av Sommarina VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-07 14:31



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra formulerat och mycket bra insikter i texten!
2018-04-20

  ULJO
Fin bild du målar upp
2018-04-09

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om åldrandet som förändrar tillvaron både för de äldre och de yngre!
2018-04-09

  Bo Himmelsbåge
Härlig bild av Dina föräldrar i unga år!

Jaa... det är oerhört tufft, när ens föräldrars forna starka identitet, långsamt bleknar bort i demensens grå dimma...!
Styrkan och tålamodet får vi be om...
Du klarar det fint!

Skarp reflektion!
2018-04-08

  KattenKin VIP
Föräldrar och barn byter plats ibland, det är alltid tungt, men bättre när ben och annat bär.
Fin bedjan om tålamod och starkt slut.
2018-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP