Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dikter och aforismer skrivna mellan 1980 och 1994, samlingen heter gyllene korn av realism, de texter jag lägger ut här är något bearbetade, det här är bara de första 26 texterna i boken, av över 250 sammanlagt, resten kommer vartefter.


diktsamling nr 5, gyllene korn av realism

001
Det är av nöd
vi har något gemensamt

hur skulle vi annars göra
då vi söker varandras sällskap?

På vilken anledning
skulle vi skylla?

002
Jag kunde inte
krama dig förut

men nu
skulle jag klara av det
nu när jag
förberett mig
på att vara spontan

003
Jag älskar
att inneslutas
av hennes närhet
i hennes kärlek

njuta utan oro
liksom befriad
ifrån eftertankens bojor

004
Är livet ett ras
utför en grusig slänt?

Gripandes i luften
efter något
vad som helst
att hålla fast vid...?

005
Ofta när jag är tankfull
tänker jag
på ingenting särskilt

006
Livet är
en gummimadrass

när man drar
i lyckosnöret
går luften ur

007
Mänskligheten
är en samling åsnor

i sanning en förolämpning
mot åsnan
det arma djuret

008
Att umgås
med dem man gillar
är fyllt av prövningar

eftersom man gillar
med förbehåll

009
Jag är helt ensam
om att vara jag

men inte helt ensam
om att vara ego

010
Det barn yttrar
med munnen

säger vuxna mest
med ögonen

011
Människorna
är som barn

och barnen
är som människor

012
Du har rätt
jag är en medelålders
15-åring
som just har fyllt 25

013
Kalle är en
...tidningsanka

014
Bara för att ni bär er åt
så här hemma
behöver ni ju inte
känna er hemma här

015
Vad du skulle göra
utan mig?
Lysande affärer kanske?

Sälja glödlampor
braständare
och stormlyktor
vid dörrarna

ring, ring,
det är bara lilla jag
får det vara en snölykta?

Köp snabbt
innan de smälter
Kanske reflexer till barnen?

016
Den gråten
syns mig skön

renar sinnena
ifrån kval

017
Du söker
vaccinera dig
mot livets tragikomik
med upplevelser
av människor
böcker, filmer
samt musik

018
Teater
får känslor att svalla

livets teater
som allra mest

019
Endast perfekt
hon duger
i egna ögon

endast defekt
hon duger
i andras ögon

020
I försöken
att springa ifrång
dig själv
har du just förlorat

precis som du är förlorad
i drömmar
om något bättre

om en bättre färd
i en förlorad värld

021
Oförenliga känslor
dansar kring
i mitt innersta

känslor av avund
av kärlek, hat
av ren sympati

022
Människor hånar varandra
för att de fastnat
i ett ekorrhjul

och det trots
att vi alla
trampar livets cykel

023
I precis
alla relationer
känner hon sig
långt borta... och nära

024
Ibland ger det mig
huvudvärk...
jag är så
fantastiskt insiktsfull...

kanske ligger duktigheten
som en tumör
och trycker mot hjärnan

025
Såsig karl
reder sig själv

026
Paradox

Eftersom inget slags liv
eller form av medvetande
existerar efter döden

Så besvikna de skall bli
när de upptäcker det




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 513 gånger
Publicerad 2006-06-06 10:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP