Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bluesnatten

 

Howlin Wolf sitter och svettas
på bluesbaren
Knackar bandets gitarrist
som stämmer hans gitarr
med knogjärn i huvudet

Musiken rullar ut som
åska över Södermalm
Wolfen är grinig och dricker
husets för att relaxa

Han blir plötsligt blueskåt
och erbjuder kvinnorna
150 kg himmelsk glädje
innan han går ut genom
bakdörren

Lightnin Hopkins spelar
i tunnelbaneuppgången
Kompad av cocacola-kapsyler
under de kippande skorna

Johnny Winter dricker långa
drinkar på Gröne Jägaren
Slår sönder en ölflaska och
spelar bottleneck gitarr
tills fönstren rämnar

Willie Dixon har hamnat
på Göta Källare av misstag
Han tar sin hatt och går när
den mogna publiken ber
honom spela Natten har 1000
ögon

Blind Willie Johnson spelar
för döva öron på plattan

Han tänder en oljelampa
och väntar på frälsning
med tårar i ögonen




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 267 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-08 08:30

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Ja, fy f-n vad livet är tufft. Hårt mot de sköra och inte fullt så hårt mot de starka. Det är alltid så. Kanske är det deras eget fel? Men jag tror inte det. Många människor är väldigt kyliga helt enkelt. Märkligt.
2018-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten