Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att inte ryckas ner på djupt vatten


Ångesten däckar
på djupt vatten
känslor flyter motströms
kroppen på botten

sprängande lungor
syrebrist av alla nödrop
letar livboj
att ankra vid

klarar själen
vågornas framfart
få ihop lasten
till hanterbart bagage

eller slås allt i spillror
går under som ett vrak
riskfyllt att bärga
trots alla tillgångar

det är för djupt
utrustning saknas
går på grund
i bottenlöshet

om inte brygga
eller hamn hittas
som blir en fristad
när vattnet passerar förbi













Fri vers (Fri form) av överlevaren VIP
Läst 388 gånger
Publicerad 2018-04-08 13:51



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
jag undrar hur texten skulle låtit om du lät den befolkas av ett "jag" och "min-mitt". Jag tror på språkets kraft att hela. Men då måste pronomina få vara med. Jag vet det är ansträngande när man kämpar med att få andningen att fungera....
2018-04-10

    Dan Myrbeck
Stark o träffsäker
2018-04-09

  gunnnar nylund VIP
Träffsäkert skildrat...bra vetja!!
2018-04-09

  Quasimodo
Här finns många djup och bottnar i varje stycke som ropar efter lugn, trygghet och vila, starkt och berör mitt djup!
2018-04-08

  Solstrale VIP
Mycket berörande och bar skrivet!
2018-04-08

  Nils-Robert
Så berörande och vemodigt skrivet. Hoppas bärgare kommer snart.
2018-04-08
  > Nästa text
< Föregående

överlevaren
överlevaren VIP