Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pappa Larry ligger på sjukhus. I hans Hjärta ska opereras in en ICD. En så kallad "hjärtstarter" eller defibrilator. En stark känsla "hur kommer det att gå" kommer över oss i familjen. Färger ger oss kraft.


STARKT LYSER NÄRVARON FÄRGERNA GER OSS KRAFT

 

den vår som vi längtat

alla blommor i knopp

de stunder som gläntat

solens värme mot kropp

 

dagar på promenaden

fågelsång i ditt öra

så kom den svala dagen 

om olyckan skulle vi höra

 

hoppet i dig är starkt nu

din röst vittnar din oro

all din kärlek sprider du

i närhet hopp och tro

 

den framtid som du vill nå

har du en verklig plan om

det du bestämt kommer du få

du säger till livet kom! kom! kom!

 

så säger vi farväl med sorg i röst

nu ska du vila inför operationen

tårar kommer - kallt ute som höst

vi tänker att snart blomma pionen

 

vi ska sitta där på en bänk i solen

dofta på rosen syrenen och kaprifolen 

som vi gjort alla år förut

efter operationen kommer början på ett slut

 

då ska du återfå dina krafter igen

aldrig mer ska du behöva säga sen

nu har du så mycket att ta igen

hä ba å åk och nu ska vi få se på den

 

men så känner jag mig nedstämd och rädd

ligger nedkrupen och gråter i min bädd 

den kontakt vi äntligen fått vill jag inte mista

hoppas att jag sa att jag älskar dig pappa,

inte var den sista...

 

tårar faller på min kind

i vårens kalla kyliga vind

på ena ögat blev du blind

... efter stroken i somras

 

jag vill hålla din hand ge dig tröst

veta att hjärtat slår taktfast i ditt bröst

få åter igen höra dig spela och sjunga

men stegen dit kan tyckas tunga

 

vad jag ber om för min pappa är att

opreationen skall lyckas och gå bra

nu är våra samtal med varandra som en skatt

det är vad vi båda drömt att vi kunde ha

 

för några år sedan var allt så svårt

orden som sades slog ned träffade hårt

därför värnar jag denna stunden på jorden

lättnaden kan jag finna i dessa orden

 

att skriva kan ge mig lisa

att veta att kärleken prisa

att jag inget behöver bevisa

kanske skriver jag en dag en visa

 

var rädd om stunderna du får

älska stunden som är din

det kan komma svåra år

minns vart du har vännen din

 

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-04-08 19:24



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Mycket vacker och inlevelsefull dikt till och med på vers !
2020-01-15

  Alysse VIP
Du berör hjärtat
med dina kärleksfulla
ord om din pappa
Hoppas att ni får
många år tillsammans
fram över
2018-04-11

  DavidM VIP
Det finns så mycket sanning i raderna om livet som du lyckas sätta fingret på. Tack för att du delar med dig.
2018-04-09

  objekt3
ner med havsasen :d
2018-04-08

  Stisse
Så fint du skriver om din pappa och du ger verkligen perspektiv på våra liv och de villkor vi lever under. Blir starkt berörd av dina ord.
2018-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP