Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ORD

 

bärandet liksom en hängbro

satvelser bildande meningar

ord sammansatta till föreningar

skapande brevinkast att landa i

 

flytande som på vågornas kamm

ordens flytvästar kommer till hjälp

kastas ut mot en vän i sin nöd

ord kastade över relingen räddas

 

utsuddade deletade strukna raderade

ibland borttagna ur sitt innersta väsen

utskurna liksom ryggbiff eller dissekerade 

analyserade manifesterade modifierade

 

ord som har sin egen bärkraft 

omvandlas lätt till livssaft

genererar energiska dunster

ökar köpkraft i slutet av månaden

 

krediterade ord som utlöser mord

kanaliserade genererande återfödelse

likviderade stoppade markerade ord

fyllda till bredden med smak och arom

 

spottade halsade falska sprutande

svavelosande spylyktande spydiga

varma kärleksfulla omsorgsfulla

jovialiska hjärtliga helade delade 

 

ömtåliga svårmodiga beryktade

små kvidande puttinuttiga jollrande

svidande pulserande erotiska kreverande

ord som uttrycks av masturberande

 

briserande friterade klockrena humoristiska

populistiska avantgardistiska paraplyistiska

hängande svängande klängande befängda

ordens oomkullrunkeliga egenvärdighet se

 

ord som strömmar som ömmar 

de svåraste orden vi glömma

andra små ord vi döma 

tills det återstår endast drömmar

 

drömmar om ord vi aldrig förstod

besynnerliga förvirrade lustigt pirriga

knasiga frasiga smuliga kulliga bulliga

svulliga bullriga svettiga äckliga ...

 

bräckliga svarta skruvade befängda

berikade hyperanaloga parabola

skrikiga grälla sådana som skällas

sådan ord får inte längre beställas

 

nu ska alla bara vara snälla...

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av Solstrale VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-08 20:38



Bookmark and Share


  ULJO
Utan ord är vi ingenting. Fint gestaltat.
2018-04-09

  Valter Örn VIP
En kaskad; en bravad
En fyrbåk; sätter eld på en kåk
Vill oss att minnas; vill oss att finnas
Tack för ett till synes meningslöst ordrappande men som leder till ett meningsfullt, tankeväckande ordfyrverkeri !
2018-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP