Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

andlös afton - utopiska drömmar

andlös afton utan vind
fjordens öar spegelbildssimmar
och för första gången i vår doftar marken jord
de vidunderliga trastarna sjunger luftbalsam ner i våra lungor

jag tänker - jag vill dela detta med nå'n

kom hit du, Putin
kom hit du, Trump
gör er fria ta er tid
ge gorillorna ledigt
kom ni som ni è
sätt er ner hos oss
betrakta utsikten
kom
så skall vi stillsamt prata allvar
ni vet ju att det behövs
det är av nöden

vi tar ett glas
en bastu
ett dopp i hav
vi erkänner att kärleken är bra mycket större än oss
kom Putin
kom Trump
fäll garden släng visiren
häng undan era kavajer
låt oss gilla varann
låt oss sluta med sandlådeleken
låt oss samtala som människor kan

mina herrar:
varen välkomna
varsågoda
jag lovar att intet skall yppas från detta möte
inte för murvlarna inte för någon
här är vi fria
vi lever i väglöst land

gentlemen
vad sägs
när kommer ni




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-09 08:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP