Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i kräftburens tecken


dimman kom

vi lastade ejdern
med 75 kräftburar
3 st 25 länkar
6 välen,linor,draggar
lika välordnat
som en fallskärm

vi gick
på eftermiddagen
rakt in i dimman
gps och ekolod
'gav oss botten

den vanliga
hållpunkten nidingens fyr
var välgömd
i det gråa töcknet

vi fick ändå i länkarna
precis i de bergkanter
vi tänkt oss

på väg mot land
mötte vi solskenet
det glittrade
i husens fönster

i morron
går vi igen
ytterligare
75 burar
ska i sjön

hoppas dimman
är borta




Fri vers av tom boreland
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-09 20:57

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland