Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tonernas namn

när ska vi göra oss av med
det historiska misstaget
att kalla en ton H?

det finns ingen ton som heter H
tonernas namn kommer från
alfabetets sju första bokstäver

som minsta barn vet är A, B, C, D, E, F, G
så säg mig – vilken logik
placerar en ton som heter H mellan A och C?

som instrumentpedagog kan jag tala om
att det inte är roligt att förklara detta för barn
som kan alfabetet...




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-09 21:28



Bookmark and Share


  Språk, hjärna!
Det görs försök att ändra på det, men då vissa stofiler håller fast vid H!
2018-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP