Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Livet börjar nu (del 1)

Sitter här en sen kväll och tänker på en sak,
på alla softa sommardagar snälla kom tillbaks,
alla kvällar man festade och lyfte tak,
drack kalla drycker tills man inte längre gick rak.
Vi var i dimman ändå såg vi alla solklart,
så lyckliga hade vi nog aldrig förr vart,
vi gjorde dåliga val och levde osmart,
men vägen till himlen är ju krokig så det var underbart.
Somnade full utan att behöva vakna tom,
solen sken och parkerna dom stod i blom.
Vi var unga ändå levde vi som kungar,
sommarbrisen smekte oss och vi blev lugna,
den blåste bort alla tankar som var tunga,
det var så vackert att vi inte ville blunda,
lika självklart som luften i min lunga,
så log vi när det sista sparkontot var plundrat,
för vi var fria själar inte längre bundna,
och vi tänkte, om vi drömmer låt oss slumra.

Så höj upp glaset och drick sista droppen ner,
sörj inte att sommaren är slut för det kommer fler,
för att något ska få sin början måste någonting ta slut,
så glöm ditt förflutna för livet det börjar nu.




Bunden vers (Rim) av SuneHallsten
Läst 381 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-10 11:55



Bookmark and Share


  mare VIP
Dina två sista rader
talar starkt till mig
hela din dikt är fylld
av minnen du gillat
livet fortsätter framåt
du ser möjligheterna
2018-04-10
  > Nästa text
< Föregående

SuneHallsten
SuneHallsten