Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag hade råd

så skulle jag sätta mig ensam på ett tåg
för att luffa runt i Europa
Tågluffa
Se mig omkring så som jag gjorde när jag var
sjutton år gammal
För nu vore det väl ändå på tiden att jag åter igen
gav mig ut på detta bevåg för att studera världen
och människorna som lever i den
Men den här gången vill jag ju inte känna mig låst
utav tiden så som jag fick göra när jag var liten
Max en månad då
Nu på obestämd tid
Har ju ändå inget stadigt jobb att gå till så det
skulle kunna gå
Och de första jag skulle åka och hälsa på är
Tysklands Hamburg
Prata lite med människorna där
Pulsa lite för att se hur de har det
Och det innan min resa skulle fortsätta igenom Belgien
för att stanna upp i Holland
Amsterdam närmare bestämt
Skulle så gärna vilja gå och titta in i Van Goghs museum
där då Gogh var en sån otroligt duktig målare
och konstnär
I hans målningar är det nog ganska så lätt att man blir kär
Sedan skulle jag nog åka till utkanten av Amsterdam
och en Coffe Shop som heter eller hette Happy Family
En med två stora stockar utanför porten
Ja, varför inte då jag ändå är här
Kan lika bra försöka väcka upp gamla minnen
och bli lite nostalgisk
Sentimental som man är
Få fram lite känslomässiga tårar utan besvär
Och det för att sedan ta sikte mot England och London
där jag aldrig har varit och hälsat på förut
Det vore skitkul då jag numera känner några engelsmän
från Internet och GTA 5 Online
Kanske jag kunde åka och hälsa på någon av dem
Låta någon av dem få guida mig runt lite grann
i den så stora staden
Sedan skulle jag ju peka min näsa mot Portugal
och Spanien där min ena syster bor
Titta in där för att se vad som händer
Men som sagt var
Allt det här är ju en kostnadsfråga, tyvärr
För om jag hade råd skulle jag ju sticka på en gång
utan att tveka...

Ken Cassel
10/4-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 184 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-10 15:03



Bookmark and Share


  Minkki VIP
livets realiteter,
det är visst så det heter
vikten av att resedrömma
får man ändå aldrig glömma
2018-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel