Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerat av porträttör-porträttet i Troells film Närvarande, denne Oddner som jag komplett hade missat


Myra 5 : Mosaik 10 : Ord om Filmen om Fotografen

 

 
ögonblickets boll
förskjuter ens uppmärksamhet

till eller ifrån
bestämda blicken
 
hos så kallad bohemisk perfektionist

världens möjligtvis vanligaste
fotograf Georg Oddner
så unikt enkel

likt en träsnidare
skarpt sensuellt
och omedelbart
arrangerar han miljoner sekunder
fram leendet

dessförinnan jazztrummis
talar om rytm
som ger varje motiv
eget liv
 
i en mångbottnad linje


samlar mellanrum
 
like Midnight in Moscow
on a clear New York Morning

jobbar i svartvitt
gubben djupt
utanför hotellet
försöker förstå färg
 
upptäcker balansens samband
mellan uppblandad egoism och
genuin nyfikenhet

på allt från paraply via krig
till kalenderkvinnor och
torkat klorofyll
 
 
där orden kommer sedan
eller innan

medan under tiden
blott intuitivt
överraskande sig
 
och till sist titeln
klar med klarinetterna

 

 

 

 

 

 
 
 
 



Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-11 09:46



Bookmark and Share


  Anya VIP
Innehållsrik homage. Faller särskilt för:

"jobbar i svartvitt
gubben djupt
utanför hotellet
försöker förstå färg"

En mycket bra bild.
2018-04-12

  Nanna X
en välskriven hyllning!
2018-04-11
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP