Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himmelsblå och solvarm





Våren kom hoppande
på ett ben

en kofot

himmelsblå och solvarm

bröt sig in
genom vinterns låsta dörrar

spred ljus och värme
i mörka, kalla rum

torra löv dansade omkring
i vårvinden

så gjorde även
årets första fjäril








Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 522 gånger och applåderad av 38 personer
Publicerad 2018-04-11 11:00



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Här spirar hoppet!
2018-04-20

  Lena K Nilsson VIP
Härligt om våren!
2018-04-16

  Linda CH VIP
Denna fina text sprider både värme, glädje och hopp!
2018-04-16

  Blomma-Stjärna VIP
ja, nu dansar våren in med årets första fjäril
- lekfull, härlig vårdikt!
2018-04-13

  limerick
Så fint om våren!
2018-04-12

  Anya VIP
Åhh en fjäril. Vad avis jag blir över din vårteckning. här är det vårvinter. Massor med snö.
2018-04-12

  DominiQueen
Spjuverskön och busig dikt, nyckfull som våren själv, jag log stort då jag läste.. Tack
2018-04-11

  Olof Lagerhorn VIP
Originellt gestaltade och vackra bilder; lika flödande och fyndiga som våren.
2018-04-11

  DavidM VIP
Sagoliknande beskrivning med den solvarma kofoten, gillar.
2018-04-11

    Birgersdotter VIP
Ljuv är våren -och din dikt!
2018-04-11

  Ezmeralda VIP
Härligt med vårens dans!
Såg en fluga idag trots att vi har 70 cm snö ännu.
2018-04-11

    Peter Söderqvist
Fina ord till våren.
2018-04-11

    Elisabeth Nilsson VIP
En härlig vårdikt i fina metaforer! Äntligen är Våren kommen.
2018-04-11

  Eva Helene VIP
Så fint och glädjerikt, nu väntar jag själv på den första fjärilen!
2018-04-11

  morgonstjärna VIP
kraftfull liknelse med kofoten men känns nästan som rätt så våren har måste bryta sig in. :)

2018-04-11

  Niliboy
Fint å lite annorlunda, kanske som det är om våren den vackra å härliga!
2018-04-11

  överlevaren VIP
Ja våren har haltat lite men nu är den här!
2018-04-11

  Rise Little One
Mysiga och varma känslor inför våren.
2018-04-11

  M.Eta
Härligt och hoppfullt om vårens ankomst.
2018-04-11

    ej medlem längre
Härligt! Vårsolen kan man inte stänga ute, det blev plötsligt som en annan värld!
2018-04-11

  ULJO
Underbart detta första möte med våren och dess attribut.
2018-04-11

  Poeten Salvador VIP
Tydlig och bildrik
2018-04-11

  Kaptenlöjtnant
Älskar fjärilar.
Som fladdrande själar.
ljudlösa, färglada.
Guds verk
2018-04-11

  StinaJ VIP
Underbar dikt i glädje över vårens ankomst. Så efterlängtad. Bra.
2018-04-11

  Öknens Ros VIP
Jag såg en nässelfjäril för ett par dagar sedan!

Härlig vårdikt!
2018-04-11

    ej medlem längre
Länge leve våren...och din vackra vårdikt!
2018-04-11

  Feliaxel VIP
Underbar beskrivning av vårens ankomst
2018-04-11

  KattenKin VIP
Årets inbrott, härlig liknelse!
2018-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP