Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodi: Jag och min far, Olle Ljungqvist. Magnus Ugglas version. Texten inspirerad av låttexten till samma melodi.


Hymn till en älskad far

Långt ute på havet

där sjungs dina ord

där lyssnar vi stilla

till din melodi

 

Invid Tjuvkils huvud

får saltstänkta tår

lätt springa i snäcksand

allt de förmår

 

Jag saknar din stämma

och din pianohand

det sista året

vi borde fått tid - med varann

 

 

Du lärde mig kikna

i ditt höghöjdsgrepp

du såg mig ta lyra,

och måla musik

 

Och följde mig gärna

in i tonkonstens land

tog del av den världsbild

en femåring fann

 

allt ifrån Dvorac till Gershwin och Bach

fanns i din lek vid klaviatur,

käre far

 

 

Dikt an skolhustomten

har jag satt mig ner

här vilar din själ nu

i farfars kvarter

 

Du hör mina hjärtslag

och ser varje tår

som gömt sig så nära

den sorg som jag bär

 

De drag som var dina

finns kvar här hos mig

så tätt förbundna

med den som är jag

och med dig

 

 

Våra minnen de bär oss

vi vet inte hur

vi ska mäkta med att famna var stund

och jag fick aldrig säga

hejdå till min far

hur skulle jag veta - att du kunde dö?

 

den där sista tiden - det borde var't vi  

Vi ska sjunga en hymn

du och jag

 

där tårarna rämnar - och sorgen får bo

fylls musik inombords

för min far

 

sången du sjunger den möter oss här

låt den spela på strängar

för mig

och min far

 

 

© Birgitta Wäppling, 11 april 2018

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 796 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-11 18:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En underbar text som känns rak och ärlig. Inga svulstigheter, bara den äkta känslan.
2018-04-12

  walborg
Vilken glädje och skönhet i denna kärleksfulla hyllning
2018-04-11

  aol
Min far dog nu den 6februari så svårt så fin din hyllning är till din far,
2018-04-11
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP