Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vacker dröm

 

Du ringde med värme i rösten en kylslagen dag när det fortfarande var snö.
Frågan löd om jag hade något emot att du bjöd. Vi skulle åka till en paradisö.

Nu sitter du ensam på en stormavdelning för borttappade resenärer och jag söker dig varje dag. Utan resultat. 

Vi pratade om att gifta oss. Jag föreslog äktenskapsförord eftersom du äger så mycket mer än mig. Ja vad bra, utbrast du, då vill jag att det skrivs in att jag får behålla dig vid eventuell bodelning.

Jag tittar på min resväska. Bagaget är blytungt. Inga vingar i världen vågar sig på att ta oss till något paradis.

Jag tittar på brudklänningar på nätet och undrar om de finns i svart. Vi skulle vigas i din trädgård. Men nu är vi vilse i varsin snårskog.

Vår bröllopsyra har ödet lyckats avstyra. 
Allt var bara en vacker dröm.




Fri vers (Prosapoesi) av KattenKin VIP
Läst 553 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-04-11 23:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En vemodig dröm som blir så påtaglig i all sin saknad, allt det som inte blev. Värme och närhet går som vackra spår i den kylslagna tillvarons snö.
2018-04-12

    ej medlem längre
Så öppet och utlämnande i all sin sorg och bedrövelse!
En vacker dröm, kanske för vacker för att vara verklig...
2018-04-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorgens tårar droppar i varje ord! Det som skulle bli, blev intet.
2018-04-12

  Goraxy 89 Orion VIP
En vacker dröm är bättre än en rationell logistikvärld - Kläcker jag ur mig helt tanklöst. . .Ursäkta !!!

Din text inspirerar !
2018-04-12

  Nanna X
Usch jag gråter när jag läser. Så nära och så långt borta.
2018-04-12

  i af apa
Sorgset.
2018-04-12

  Kungskobran VIP
Siken tur att det inte blev av.
Fint fångat
2018-04-12

  Blomma-Stjärna VIP
du sjunger vackert och sorgset
om en kanske allt för vacker dröm
kram
2018-04-12
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP