Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIKTATORNS DRÖMSÅNG

att lyssna
att beskåda
att repetera
blev diktaturens
största Seger.

tryggheten blev en likbent triangel
alltså Den stod och föll med de troende

Till alla oliktänkandes moln,
vakna och välkomna detta skapande
innesluten som i en cirkel
midsommar lycka.

Vilken sida väljer du som hungrig.

Lyckans hjul med alla tillgängliga sidor
en förlorar. Ingen vinner
upp och ner upp och ner,
ner och upp från meningslösheten
med hunden springande i centrum.

Del av detta hela, varför
situationen skapades
från en enda människa.
Korrekthet i spådomen,
att endast den som har makten
kan vrida djuret till sin rätta position.

Vill du förlora, Vill du få
Vill du ge allt vad du kan.
Allt är en punkt i ödets makt
den andra är det gudomliga.

förlita dig alltid
till den trebenta pallen
där sitter du tryggt
kan aldrig bli otrygg

vaknade du då i ditt minne
i ditt sinne

Nätbutiker återigen
förändrar din tanke
utan att lyssna
på andra lektionen.

Nyheten förblir att alltid kunna läsa
dina egna reflektioner
med dina egna ord
skrivna med det ord
som ditt eget sinne behagar.

Lyckans hjul
som blir en cirkel
som ingenting kräver.
Men ger dig allt
förutom slumpen.

där Du snurrar som en vansinnig
runt kring en punkt oförmögen
att förändra din omvärld

Diktaturen ger dig allt
förutom friheten att krossa skalet.

Stiga ut ur ägget
ta steget och lär dig det skrivna ordet
detta som ger dig friheten,
ett Vad som skall slutligen
knacka hål på skalet
få dig känna luften som strömmar
ner emot dig utifrån evigheten
och skapar ditt ego.

© Bosse 12 april 2018.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Bossepoet från Österbotten
Läst 231 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-12 03:31



Bookmark and Share


  aol
Gillas vilket väljer jag som hungrig,
2018-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten