Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk positivt är inte alltid klokt att säga

 

Tankens kraft är stor
tänk dig nu att du går i fina skor
Öppna nu ögonen dina
har skorna blivit fina

Visst är det lätt att säga
att positivt tänkande höjer ditt läge
Men vi har inte makt över våra liv
när sjukdomarna klampar in på oss med tunga kliv

Då blir det svårt att programmera om oss
eftersom hjärnan strejkar när smärtan släpper loss
Då stänger vi alla möjligheter till inlärning
och positivt tänkande utrotas som belöning

Det är då det riktiga negativa tänkandet startar
och tvingas in oss på en mörk gata
Där blir mönstret inte fritt vall
utan snarare syns slaveriets kval

Nu bestämmer du inte längre över dig själv
även om andra skriker sluta gnäll
Så gör smärtan dig så negativ
att många baktalar dig som en fantasi

Alla behöver lite livskvalité
för att kunna tänka på det positiva
Utan syre
förvandlas vår hjärna till en slags mänsklig ohyra




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 498 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-12 04:29



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det finns en bok som heter "Gilla läget" där författaren gör upp med positivt tänkande.
Positivt tänkande förstörde hennes liv.
Själv vägrar jag att ägna mig åt new age, nyandlighet, positivt tänkande, yoga, tarotkort eller någon annan form av ockultism.
2018-06-11

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2018-04-13

  morgonstjärna VIP
fast som du säger det klarar vi inte alltid. hälsa och sömn är viktigt.
2018-04-12

  morgonstjärna VIP
det är ju så positiva tankar hjälper mycket :)
2018-04-12

    ej medlem längre
Det är nog inte många som har några positiva tankar kvar när man är sjuk och utkastad och inget att leva av. När räkningarna kommer och kylskåpet är tomt men inget finns att betala med, då vill det mycket till att se glad ut!
2018-04-12

  AKT VIP
Ja visst är det så! Tänk positivt och världen är din!
2018-04-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP