Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ganska många verklighetsinslag - omstuvade i ny ordning av dröm och rim


I Budapest - en drömraga

 

Tog ett flyg till Budapest

log i smyg på judefest

alla ville ljuda mest

 

Det var underbar musik

sonen var sig ganska lik

fast han ändrat sin mimik

 

Numer log han blygare

lite som en smygare

en utav de drygare

 

Håret sken som morotsguld

pannan lyste skär och huld

kanske var det färgens skuld?

 

Nu hade han röjt garaget

hyrt ett släp för sista gaget

och kört skräp i ekipaget

 

Golvet blänkte rent och sopat

där som fordom bråten hopats

framkom nu en rymlig boplats

 

Söta stjärnviolinisten

fast hon var en ganska strikt en

hade hon satt tyg på britsen

 

Hjälpte sonen bära bordet

se! det växte! sant var ordet!

det var knappt att man förstod det

 

Soffan hade också växt

den kom från min egen släkt

jag blev inte alls förskräckt

 

Ville bara sova över

här fanns allt som man behöver

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 430 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-12 06:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åh, underbart! Vilken härlig ordlek!
"Tog ett flyg till Budapest

log i smyg på judefest

alla ville ljuda mest"


2018-04-19

  TrollTörnTrappan VIP
Skön dröm för dig?! med sopat golv rentav... och söt stråkförerska vid hans sida?!

Hade gärna sett betydligt mer av själva staden också.. fast drömmen är ju drömmen.

Hmm, påminner mig om att blyghet kan nog rymma såväl dryghet som snällhet?! = ett smygande leende antingen bottna i överlägsenhetskänsla eller varsam ödmjukhet.
2018-04-13

  Anya VIP
Känner mycket moderskärlek i orden.
2018-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X