Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Staden och det första ljuset

 

Morgonen steg

ur flodens djup

 

glöden växte

ur husens fönster

 

medan nattens kajor

släppte drömmarna

 

från spända vingar

mot gatans öde marker

 

 

Sådan är världen

när allt föds på nytt

 

och jag hör ljudet

av en kvinnas klackar

 

någonstans där borta

där livet levs

 

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-12 19:22



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Ljuset utifrån kontra ljuset inifrån. Ljudet och vyn ovanifrån kontra ljudet på mark fångar mycket väl ett ögonblicks stund...precis innan dagens sorl tar över. En betraktelse som går att känna igen, väl beskriven.
2018-04-28

    ej medlem längre
Så väldigt fint. Fantastiskt slut med ljudet av en kvinnas klackar och sista två raderna kapslar in det hela i ett vemod som känns.
2018-04-13

    Sefarge VIP
Finstrimlat
Livslust ljus
Över dikten!
:}
2018-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP